Fortsatt matfag i Narvik

Det er lite sannsynlig at det blir foreslått å legge ned linjene for restaurant- og matfag og kokk- og servitørfaget. Det kom frem på et møte med fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen.

26.10.201714:04 hilde

Nordland fylkeskommune vurderer årlig hvilke linjer som skal tilbys ved de videregående skolene i fylket. I en intern høring – på administrativt nivå i fylkeskommunen – gikk det frem at Vg1 restaurant- og matfag ved Narvik videregående skole skulle vurderes nedlagt fra høsten 2018 med påfølgende nedlegging av Vg2 kokk- og servitørfag året etter.

 

– Det er helt naturlig at vi engasjerer oss i slike saker. Yrkesfagutdanninger er viktige for våre medlemmer og derfor inviterte vi fylkesråd for utdanning, Hild-Marit Olsen til et møte, sier daglig leder Kjetil Moe i Narvikregionen Næringsforening.

 

Onsdag 25.oktober møtte fylkesråden nærmere 40 næringslivsrepresentanter, politikere og lærere som alle var opptatt av å utvikle et tettere samarbeid mellom skolen og næringsliv. I møtet fortalte Hild-Marit Olsen at hun skal arbeide med en sak om videregående opplæring frem til 11.novemver.

 

– Jeg kan ikke gi garantier, men det er ingenting nå som tyder på at vi vil foreslå at disse linjene legges ned, sa fylkesråden. Fylkesrådet vil i løpet av kort tid komme med sin innstilling til fylkestinget som skal behandle dette i desember.

 

– At hun også gikk langt i å si at ingen trenger være bekymret for at de to linjene legges ned er vi selvsagt svært godt fornøyd med, sier Kjetil Moe. – Vi er takknemlig for at Hild-Marit Olsen tok turen til Narvik og at vi fikk en konstruktiv dialog om videregående utdanning og hvordan vi kan tilpasse disse til det næringslivet og arbeidslivet generelt etterspør, legger han til.

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox