Ny nettportal: Bærekraft i havbruk

I dag lanseres en ny og unik nettportal som speiler havbruksnæringens påvirkninger langs kysten – både i havet og i samfunnet.

06.12.201807:45 Kontaktperson Portrettbilde av Kine Mari Karlsen Kine Mari Karlsen Seniorforsker Tlf.: +47 472 60 878 kine.karlsen@nofima.no

Portalen skal gjøre fakta om ulike sider ved bærekraft i havbruksnæringen åpent tilgjengelig for alle.


– Nå blir det lettere å finne fakta og følge med på utviklingen av ulike temaer i norsk havbruk, sier prosjektleder og seniorforsker i Nofima, Kine Mari Karlsen.

Tallene og statistikkene i portalen er mulig å få tak i allerede, men da på spredte steder og til dels vanskelig tilgjengelig. Prosjektet ble satt i gang for å gjøre det enklere for folk å finne forståelige fakta, og for å bidra til økt forståelse av hvordan havbruk påvirker både miljø, økonomi og samfunn.

Det er forskere fra Nofima og Sintef Ocean som står bak portalen, som er utviklet i tett samarbeid med BarentsWatch og Bouvet. Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF) finansierte prosjektet etter at havbruksaktører selv hadde ønsket å få på plass åpne tilstandsrapporter om bærekraft.

>> Les hele artikkel hos Nofima

Nettportalen «Bærekraft i havbruk» finner du her: https://www.barentswatch.no/havbruk

Den faglige rapporten fra prosjektet finner du her:

Rapport 35-2018 – Utvikling av bærekraftportal for norsk havbruk – faglig sluttrapport

, click to open in lightbox

Relaterte artikler