Julegranene skal lyse - digital tenning av julegrana i år!

2020 er et annerledes år på mange måter. Også tenningen av julegranene i Narvik kommune blir annerledes i år.

Tidligere år har starten på advent blitt markert med sang, dans rundt julegrana - og mye folk samlet rundt julegranene. 

Det lar seg ikke gjøre i år.

Første søndag i advent har Narvik kommune, Fremover og Narvikregionen Næringsforening gått sammen om å arrangere tenningen av julegrana i sentrum av Narvik. I år blir det ikke et fysisk arrangement, men et digitalt.

Den digitale tenningen av julegrana publiseres på Fremover, sosiale medier og Narvik kommunes hjemmeside søndag formiddag. 

Alle julegranene rundt i Narvik blir tent innen tidlig søndag morgen, uten egne arrangementer.

Narvik kommunes Veg og park har sørget for julegraner plasser i sentrum av Narvik, Ballangen, Ankenes, Bjerkvik og Kjøpsvik. Alle julegranene er selvfølgelig utstyrt med lys.

- Juletida betyr mye for oss alle, og noe av det som betyr mest er å samles med familie og venner. Jula i år blir annerledes, men julegranene rundt om i Narvik skal selvfølgelig lyse! sier ordfører Rune Edvardsen.

- Heller enn å samles rundt julegrana håper vi alle kan ta seg en spasertur i løpet søndag eller senere i advent. Alle julegranene i år er spesielt fine, og jeg kan nesten garantere julestemning bare med et blikk, sier ordfører Rune Edvardsen.

- En digital julegrantenning er noe nytt, men på søndag blir det altså digital julegrantenning, både Fremover.no og på Facebook, sier Morten Koster Martinussen, markedssjef i Fremover.

- Vi kan ikke samle oss alle sammen, men det er fortsatt mange av tradisjonene vi kan gjennomføre. Julegranene betyr mye for julestemningen, og den må vi ta vare på. Butikkene i hele kommunen blir også å pynte til jul, og vi håper så mange som mulig tar julehandelen lokalt i år, sier Svein Erik Kristiansen i Narvikregionen Næringsforening.

På bildet
Fra venstre: Svein Erik Kristiansen i Narvikregionen Næringsforening, ordfører Rune Edvardsen, Stig Pettersen, gartner hos Veg og Park, og Rune Dahl og Morten Koster Martinussen på FremoverLab.

Se film:

Fra venstre: Svein Erik Kristiansen i Narvikregionen Næringsforening, ordfører Rune Edvardsen, Sti