Stiller opp med 280 mill. til alpin-VM i Narvik

Regjeringen stiller opp med statsgaranti på hele søknadsbeløpet - 280 millioner kroner - for å realisere VM i alpint i Narvik i 2027.

Pressemelding

Kulturminister Abid Raja lovpriser planene om et «arktisk VM» i 2027, med Narvik og Nord-Norge som vertskap.

Hvis det internasjonale skiforbundet, FIS, velger Narvik som vertsby, vil det være første gang VM i alpint arrangeres i Norge.

  • Narvik kan stille opp med noe helt unikt. Her har du fjord, fjell og by kombinert i en naturskjønn pakke. Narvik sine planer setter Norge på kartet som en konkurransedyktig kandidat, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja. 
  • Jeg er utrolig glad for å kunne fortelle at Regjeringen stiller opp med 280 millioner, hele søknadsbeløpet, om søknaden til FIS går igjennom, sier han.

Spektakulært

Statsråden mener det er naturgitt at Norge som stor alpin- og skinasjon arrangerer et VM i alpint, som er et av verdens største vinteridretts-arrangement. Et VM som har løyper som går fra topper i 1.150 meters høyde og rett ned i en by og en fjord, blir helt spesielt.

  • Et slikt mesterskap med spektakulære løyper mellom fjell og fjord, har ikke ski-verden sett før. Jeg visste det fra før, men etter befaringen denne helga er jeg 100 % overbevist, sier statsråden.

Nordnorsk glede

  • Kulturministerens melding er meget gledelig. Statens bidrag er en utløsende faktor for fullfinansiering, og vi vil jobbe videre med det, sier styreleder i Narvikfjellet Allmenn, Eirik Frantzen.

Han sitter også i styret i selskapet Alpin VM 2027 AS.

  • Vi jobber med den nasjonale fullfinansiering og ikke minst med internasjonal påvirkning og markedsføring. Et spennende og krevende arbeid hvor bl.a. Skiforbundets ledelse er aktivt med.

Norges mulighet

  • Vi gleder oss til fortsettelsen. Dette er Norges mulighet til å få et alpint ski-VM, og da er regjeringens positive støtte avgjørende, sier Eirik Frantzen

Første mulighet til å få et positivt vedtak i FIS-styret er 26. mai 2022. Det er fire søkere til 2027-mesterskapet: Norge, Tyskland med Garmisch-Partenkirchen, Sveits med Crans Montana og Andorra med byen Soldeu. 

Bildetekst 1:
KOM MED GLADMELDING: Kulturminister Abid Raja befarte VM-anlegget i Narvik i helga – og varslet at Regjeringen stiller med statsgaranti som overleverte Eirik Frantzen, styreleder i Narvikfjellet  Allmenn AS. Bak; kommuneledelsen og øvrige som jobber for Alpint VM 2027., (Foto: Rune Dahl)

Bildetekst 2:
UNIKT: Fra 2. toppen 1.150 meter over Narvik by blir starten for utfor herrer i 2027, hvis Norge tildeles VM i alpint i 2027. (Foto: Kjetil Janson)


Flere opplysninger gis av Statsråd Abid Raja, via politisk rådgiver Tor Frøytvedt Dahl, tlf. 458 87 586, epost tfd@kud.dep.no
Styreleder Eirik Frantzen i Narvikfjellet Allmenn AS, tlf. 950 10 002

Også Narviks ordfører Rune Edvardsen kan gi kommentarer, tlf. 908 92 666

Rune Dahl
Kjetil Janson