Robot til Nye UNN Narvik 2024!

Næringslivet i Narvikregionen mobiliserer for innkjøp av operasjonsrobot. Kommunen vil bidra, men med den forutsetning at også næringslivet gjør det samme. 

Inviterer til spleiselag

Ordfører Rune Edvardsen kuppet næringsfrokosten i bystyresalen tirsdag 18. april. – Roboten kommer til Narvik! Det kan vi fastslå her og nå, sa han.

Kommunen vil bidra, men med den forutsetning at også næringslivet gjør det samme. 

Vi inviterer privatpersoner og næringslivet i regionen med på spleiselaget, her er alle bidrag, store og mindre, velkommen! Meld fra i skjema om du ønsker å bidra, så sender vi deg mer info.

  
Bakgrunnen for innsamlingen er at styrene i Helse Nord og UNN har vedtatt bygging av den 6 operasjonsstuen med installert robot, men det er ikke mulig å finansiere roboten innenfor sykehusets budsjett. Næringslivet vil sikre at UNN Narvik har den fremste teknologien som sikrer den beste pasientbehandlingen og tar derfor dette initiativet. 

Vi har satt oss et mål å samle inn rundt 10 millioner kroner til operasjonsrobot for det nye sykehuset. Et engasjement som skal utløse friske midler og sikre finansiering av dette viktige utstyret, sier initiativtakere Kirsti Hienn og Elling Berntsen.

Se video av robot her på siden.

Pressemelding: